1a Marxa cap a la Independència

21 i 22 de juliol del 2012
Ulldeter >> Roda de Ter
NORMA
TIVA
I
RECO
MA
NA
CIONS
La “1a marxa cap a la independència”, en la seva versió de “marxa de resistència” que fa tot el recorregut íntegre d’Ulldeter a Roda de Ter és una caminada de molt llarga distància per camins de tot tipus (corriols, camins, pistes, carreteres) i, per tant, només recomanada per a persones amb una bona preparació física i acostumades a practicar esport de manera habitual. En conseqüència, només pel fet d’inscriure’s, els participants declaren trobar-se en perfecte estat de salut i no tenir cap impediment físic ni psíquic que pugui dificultar la marxa, excloent a l’organització de qualsevol responsabilitat enfront de problemes derivats del seu estat de salut. L’organització podrà desqualificar a qualsevol participant que, atenent a indicis fonamentats, presumptament denoti l’incompliment de les condicions físiques i psíquiques anteriorment exposades.

Els participants a les caminades populars no queden inclosos dins de l’organització tècnica i legal de la “marxa de resistència” i, per tant, l’organització no se’n fa responsable. Si una persona, tot i no voler fer el recorregut sencer, vol quedar cobert per l’organització (assegurances, avituallaments complerts, tarja de control de pas, ...) cal que s’inscrigui com a participant en la “marxa de resistència”.
Equipament obligatori:
- Roba per afrontar la calor i un paravent o impermeable en cas de fred i/o pluja.
- Una quantitat mínima de beguda i menjar per atendre una necessitat puntual que el cos pugui requerir entre dos avituallaments.
- Un got, bidó o cantimplora (als avituallaments, per motius ecològics, no es donaran gots de plàstic).
- Portar elements lluminosos o reflectants homologats quan es camini de nit o en condicions de baixa visibilitat per carreteres obertes a la circulació segons disposa l’article 123 del vigent Reglament General de Circulació.
- Frontal amb piles de recanvi (només per als participants que facin la marxa de resistència o que facin la caminada popular en horari nocturn).
- Telèfon mòbil carregat.
Equipament recomanable:
- Una manta tèrmica.
- Un mínim de diners.
- Gorra pel sol.
- Pals per caminar.
- Ulleres de sol.
- Crema solar.
- Tiretes o “compeeds”.
- Vaselina.
- ... i evidentment, ESTELADES, SENYERES i MOTIUS INDEPENDENTISTES ben visibles!!!
L’organització disposarà de servei d’ambulàncies repartides en diferents punts del recorregut per si cal assistència mèdica o evacuació d’algun participant. Si us trobeu o presencieu una situació de prou gravetat que requereixi l’assistència o evacuació d’algun participant, truqueu al 112 per fer l’avís i a l’organització de la marxa per informar (..) de l’incident. Els participants no seran evacuats de cap punt de l’itinerari a excepció de que sigui per una de les causes mèdiques indicades anteriorment. En conseqüència, si un participant desitja abandonar la marxa en qualsevol punt del recorregut haurà de cercar ell mateix el mitjà de transport.
Els participants no federats queden coberts per una assegurança d’accidents concertada per l’organització. Els participants que disposin de la llicència federativa queden coberts única i exclusivament per la seva pòlissa federativa.
L’organització disposarà 13 punts d’avituallament i control de pas al llarg del recorregut (a les poblacions de Setcases, Vilallonga de Ter, Llanars, Camprodon, Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, La Farga de Bebié, Sant Quirze de Besora, Torelló, Les Masies de Voltregà, Manlleu i Roda de Ter). Els participants a la marxa de resistència (que hauran pagat inscripció) tindran dret a avituallament complert de menjar i beure. Els participants a les “caminades populars” (que no hauran pagat inscripció) tindran dret a un avituallament més bàsic i reduït de beguda i menjar.
El temps màxim per a la realització de tot el recorregut de la marxa de resistència serà de 24 hores. En conseqüència, hi haurà un horari màxim de tancament de cada control de pas (consultar a la web). Hi haurà un equip escombra que serà l’encarregat oficial de tancar els controls de pas. Qualsevol participant que sigui avançat per l’equip escombra es considerarà desqualificat com a participant inscrit en la marxa de resistència en considerar-se que no pot complir els horaris màxims de pas pels controls.
Per participar a la marxa de resistència cal tenir 14 anys complerts.
Els menors d’edat necessiten autorització escrita dels pares o tutors.
El mal temps no serà obstacle per a la celebració de la marxa, si bé l’organització podrà suspendre-la o modificar-ne el recorregut abans de sortir cap participant.
Qualsevol supòsit no previst en aquestes normes serà resolt per l’organització.
L’organització no es fa responsable dels accidents o danys que puguin rebre o provocar els participants, més enllà de la cobertura de l’assegurança per accidents contractada amb la inscripció per part de les persones “no federades” o de la cobertura d’accidents que atorga el fet d’estar “federat”, pel cas dels participants federats.
L’itinerari segueix primordialment senders ja marcats (GR i PR). Aquest marcatge es reforçarà per part de l’organització. En els punts on calgui sortir dels senders ja marcats i fer un recorregut diferent es farà un marcatge específic per tal que els participants en tot moment puguin fer el recorregut seguint un marcatge de la ruta.
Si en qualsevol moment perdeu les marques, torneu enrere fins a trobar la darrera, i des d’aquell punt, busqueu la següent. Si no esteu acostumats a aquest tipus de marxes, procureu no caminar sols, especialment de nit.